Wie is Dierenarts Nina?

Dierenarts Nina

Nina houdt van dieren.

Nina helpt diereigenaren graag.

Nina houdt van duidelijkheid

Nina zorgt ervoor dat u begrijpt wat er met uw dier is

Nina heeft een passie voor haar beroep

Nina vindt elk mens en dier bijzonder; en dat is te merken

Nina deelt graag haar ervaringen en ideeën via haar website

Nina is Dierenarts Nina: dat is fijn voor u, maar zeker voor de dieren

Mijn naam is Nina van Broekhoven en ben sinds 2007 afgestudeerd als gezelschapsdieren dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien heb ik bij meerdere praktijken in Lelystad, Almere en Diemen gewerkt. Sinds 6 december 2010 is mijn toentertijd eigen praktijk geopend.  In 2018 hebben we deze praktijk wegens persoonlijke omstandigheden verkocht. Vanaf 2016 is onze tweede praktijk Dierenziekenhuis Diemen geopend. Ik hou me hier vooral bezig met de geneeskunde van gezelschapsdieren; d.w.z. honden, katten, konijnen, fretten, knaagdieren, vogels en reptielen.

Mijn absolute passie gaat uit naar de chirurgie en radiologie. Ik vind het heerlijk om een probleem/ziekte d.m.v. een operatie direct op te lossen. Ik ben bovendien de enige dierenarts in Diemen die sterilisatie via kijkoperatie uitvoert! Dit is de meest vernieuwde manier van steriliseren, waarbij er slechts 2 kleine gaatjes in de buik worden gemaakt en je met een camera en enkele instrumenten de buik ingaat om de eierstokken op te zoeken en te verwijderen. Tevens heb ik vele nascholingen gevolgd in de radiologie d.w.z. röntgenfoto’s en echografie en ben ik hier dan ook bijna dagelijks mee bezig.

IMG-20121105-WA0003

De laparoscopische sterilisatie is de allernieuwste manier om honden te steriliseren en Dierenarts Nina is de enige dierenarts die dit in Diemen uitvoert.

Daarbuiten zijn de konijnen en knaagdieren inmiddels uitgegroeid tot een flinke kennisbron, waardoor er uit heel Nederland eigenaren hiervoor naar toe komen. Ik sta dan ook bekend als konijnkundige dierenarts.

Mijn eigen dieren

Als ik met mijn eerste hondje Hoochy (een maltezer, gekregen voor mijn 7de verjaardag) naar de dierenarts ging, keek ik altijd enorm op naar de dierenarts. En nu ben ik het zelf!

Op dit moment heb ik een  Franse Bulldog Bram(onze Rottweiler Silke hebben we helaas op 15 augustus 2013 in moeten laten slapen op 15 jarige leeftijd). Silke en Bram zijn dan ook nog altijd een enorme inspiratiebron voor mijn beroepsuitoefening en waardoor ik heel goed kan begrijpen wat een huisdier voor mensen kan betekenen.

Buiten het werk om hou ik veel van sporten: hardlopen (marathons), veldrijden, fitness en paardrijden. In de zomer rijd ik graag op mijn motor.

Met mijn verhalen hoop ik mensen wat beter te kunnen informeren en te vermaken met de dingen die mij bezig houden en die ik meemaak. veel plezier.