Succes Verzekerd (dierverzekering)

Succes verzekerd
Gepost door Dierenarts Nina om 00:00, december 16 2010.

Binnen de diergeneeskunde zijn enorme ontwikkelingen aan de gang. Als we kijken naar hoe de diergeneeskunde er rond 1950 voor stond in vergelijking met nu, is er een wereld van verschil. Vrijwel alle mogelijkheden die in de humane zorg zijn, zijn inmiddels ook in de diergeneeskunde mogelijk. denk bijvoorbeeld aan chemotherapie, MRI scans, CT scans enz. Een belangrijke reden om eens na te denken over een huisdierverzekering.

Natuurlijk gaan deze ontwikkelingen hand in hand met de rol die huisdieren spelen in ons gezin. Tegenwoordig zijn huisdieren echt gezinsleden. Dan hebben we het niet alleen over de honden en katten, maar ook voor de cavia’s, konijnen enz. wordt steeds meer zorg verwacht. Ik sta volledig achter deze ontwikkelingen en ben blij dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun huisdier steeds serieuzer nemen. Daarom bieden we vanuit het Dierenziekenhuis ook hoogwaardige zorg aan, waar u 7 dagen per week terecht kunt en waar we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen de gezelschapsdieren.

Met deze mooieĀ ontwikkelingen voor onze huisdieren, neemt ook de prijs van de diergeneeskundige zorg sterk toe. Kosten van een scan zijn zomaar 800 euro, de kosten voor de chirurgische behandeling van een gebroken poot kunnen zomaar oplopen tot 1500 euro.

Het meest gehoorde antwoord op deze stelling is dan echter, mijn kat komt nooit buiten, dus de kans dat er iets gebeurd is niet zo groot. Of onze vorige huisdieren mankeerden ook nooit wat. Natuurlijk kunt u geluk hebben met uw huisdier en dat hopen we allemaal van harte, maar zou het niet heel vervelend zijn als er toch iets gebeurd dat u vanwege de financiƫn niet de behandeling kan kiezen voor uw maatje die u graag had gewild.

Daarbij is de kans dat uw dier op latere leeftijd bijvoorbeeld een probleem aan zijn organen krijgt vrij groot. Van de katten in Almere ontwikkelt bijvoorbeeld ongeveer 40% schildklierproblemen op latere leeftijd. Hier zijn verschillende behandelingen voor mogelijk, maar kosten lopen in korte tijd hierbij zomaar op tot 500-1000 euro. Ook voor honden geldt dat orgaanproblemen een veelvoorkomend probleem zijn. Sinds ongeveer 2 jaar is het ook mogelijk konijnen te verzekeren. Ook dit is de moeite waard, want gebitsproblemen en abcessen zijn eerder normaal dan een uitzondering aan het worden.

Wij adviseren iedereen die een huisdier heeft deze te laten verzekeren. Op jonge leeftijd is de kans het kleinste dat uw dier al iets mankeert en dit daarom uitgesloten zou worden en is de premie bovendien wat lager. Grote betrouwbare dierverzekeringen die wij steunen zijn Proteq. Met Petplan hebben we helaas erg slechte ervaringen.

Denk er eens goed over na, dan kunt u zich later niet verwijten dat u dit nooit overwogen heeft.


Getagd met , ,